fbpx
Folii Auto

Raspunsul la cele mai frecvente 7 intrebari despre montaj folie auto

Cele mai frecvente 7 intrebari despre montaj folie auto

Auto System prezinta cele mai importante 7 intrebari pe care le pun posesorii de autoturisme cu privire la montajul foliei auto. Pentru ca tot mai multe persoane aleg sa apeleze la servicii de montaj folie auto fumurie autorizata, aceste raspunsuri vor oferi o idee clara asupra intregii proceduri.

1. Cat timp dureaza o instalare de folie auto pentru geamuri si luneta?

Chiar daca nu exista un timp standard in care se monteaza o folie auto, avand in vedere diferentele care exista intre masini, timpul poate fi diferit de la un autoturism la altul, insa este vorba despre cateva ore doar deoarece in timpul procesului nu vor fi demontate geamurile.

2. Se poate monta folie auto si pe geamurile laterale din fata?

Pentru fiecare serviciu este eliberat un certificat de conformitate RAR alaturi de certificatul de garantie, deci aplicarea foliilor reprezinta o optiune complet legala.

In conforimitate cu litera legii, geamurile laterale din fata trebuie sa aiba o transparenta de minim 70%. Totusi, cu transparenta aceasta sau una apropiata vin geamurile din fabrica, pentru ca sticla este tratata. Adica in fabrica, masina ta vine cu geamuri laterale care au deja o transparenta de 75-85%. Sau, in alte cuvinte putem spune ca ele au o opacitate (nivelul de transparenta) de 25-15% din fabrica. Conform legislatiei Romane. Asadar, cine doreste sa-si puna folie si sa respecte legea nu prea are o gama foarte extinsa de optiuni, avand la dispozitie doar 5-15% in opacitate.

Captivant este ca cele mai deschise folii auto disponibile in Romania, sub brand Llumar, au o transparenta de 72%. Asta inseamnand ca ofera un nivel fumuriu de 28%. Daca calculam putin si adaugam la opacitatea cu care vine geamul din fabrica, ne dam seama foarte simplu ca nu o sa corespunda cerintelor dictate de RAR si ca incalca legea. De fapt, nu exista folie fumurie, in romania, pe care o poti monta legal pe geamurile laterale din fata, pentru ca oricum vei incalca legea.

Singura varianta de folie auto pentru geamurile laterale din fata care iti permite sa respecti legea este folia anti-efractie. Are o opacitate de aproximativ 5% si nu influenteaza extrem de mult transparenta geamurilor din fabrica.

3. Pentru aplicare folie auto este necesara autorizatia RAR?

Toate operatiunile de montaj folie auto fumurie autorizata, precum si pentru foliile perfect transparente sunt insotite de eliberarea tuturor documentelor care atesta omologarea foliilor de catre RAR. In momentul in care masina este verificata in trafic de catre RAR sau Politie, soferul trebuie doar sa arate certificatul de conformitate care va atesta faptul ca foliile sunt omologate.

4. Se poate pune folie auto si pe parbriz?

Aplicarea foliei auto pe parbriz nu este legala si acest lucru nu se va face in atelierul Auto System. In plus, nerespectarea acestei reglementari va atrage sanctiuni legale pentru soferul care are folia aplicata pe parbriz.

5. Ce culori de folie auto exista?

Cele mai multe dintre modelele de folie auto aplicate sunt cele negre fumurii care sunt disponibile intr-o gama variata de modele si clasificate tinand cont de transparenta pe care o au. Prin transparenta se intelege gradul in care lumina trece prin folie.

6. Se poate face un montaj folie auto cu o folie foarte inchisa la culoare?

Pe geamurile laterale sau pe luneta, poate fi aplicata o folie auto de orice intensitate, ajungand pana la 95 procente transmitanta optica. Atunci cand vine vorba despre geamurile laterale din fata, avand in vedere toate reglementarile, nu se va aplica decat o folie foarte deschisa sau chiar complet transparenta, in cele mai multe cazuri refenindu-ne la o folie anti-efractie.

7. Dupa montaj folie auto, cat de mult va rezista aceasta?

Pentru ca este utilizata cea mai buna folie auto, mai exact folie LLumar, aceasta are un strat extrem de rezistent la zgarieturi. De aceea, in momentul in care geamul este utilizat normal folia va rezista foarte bine. Pentru ca durabilitatea sa fie una buna sau foarte buna contribuie mult si modul de ingrjire a geamurilor si garniturilor acestora. Se recomanda evitarea acumularilor de particule abrazive in zonele de garnitura.

Avand in vedere  toate aceste informatii despre montaj folie auto fumurie autorizata RAR, fiecare persoana poate decide pentru gradul de transparenta si pentru calitatea produsului selectat. La Autosystem, specialistii din echipa realizeaza toate etapele de instalare folie auto fumurie autorizata RAR respectand intocmai recomandarile producatorului.

In plus, gama de produse este formata exclusiv din folii de calitate premium la cele mai bune preturi.

, , , ,
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Meniu
WhatsApp chat
Suna acum