fbpx
Securizare Auto

Inscriptionare oglinzi (sablare) – Importanta procesului de securizare

Inscriptionare oglinzi si sablarea acestora pentru descurajarea furturilor

Acum mai multi ani furturile oglinzilor auto erau in numar extrem de mare din cauza faptului ca hotii reuseau foarte usor sa desprinda oglinzile de la masini. Lipsa unor alarme si a camerelor speciale de supraveghere alaturi de sistemele de siguranta foarte rudimentare creau o portita prin care hotii sa desprinda geamul mult mai usor si chiar sa atace mai multe masini intr-o singura noapte.  Din acest motiv s-a recurs la procesul de inscriptionare oglinzi, aceasta fiind cea mai buna solutie pentru a descuraja din start furtul acestora . Metoda cea mai utilizata pentru a securiza oglinzile sau mai bine spus de inscriptionare oglinzi este cea de sablare.

Inscriptionare oglinzi cu numarul de inmatriculare

Cu siguranta ai mai vazut pana acum prin oras masini care au oglinzile laterale inscriptionate. Multe dintre ele au numarul de inmatriculare trecut pe oglinda. Procedeul cu ajutorul caruia se obtin oglinzile de genul acesta este cel de inscriptionare oglinzi, ceea ce se realizeaza prin aplicarea unui autocolant de cele mai multe ori pe suprafata lor, insa sunt si proceduri ceva mai complicate.

Sablarea reprezinta un proces ireversibil cu ajutorul caruia suprafata oglinzii este cea care se topeste. In momentul procedeului de sablare oglinzi, oglinda de la masina se topese si este aplicat in locul respectiv un strat cu pudra. Aceasta este una dintre cele mai dezarmante metode care va tine hotii la distanta, deoarece refacerea oglinzii si aducerea ei in stare naturala este aproape imposibila si toti hotii stiu ca nu exista nimeni care sa cumpere o oglinda pe care sunt numerele altei masini.

Cum decurge procesul de inscritpionare oglinzi

Pe oglinda este montat un sablon decupat computerizat pe care se aplica si o pasta speciala care are rolul de a sabla oglinda in functie de un sablon. Sunt trecute astfel literele si cifrele dorite, de cele mai multe ori fiind vorba despre numerele de inamtriculare. Procesul acesta este simplu si nu implica demontarea ornamentelor sau a geamurilor.

Ce numere sunt recomandate pentru sablare oglinzi

Numerele care sunt trecute pe oglinzi sunt cele de inmatriculare sau numerele din talonul auto. Pot fi trecute chiar ultimele 6 litere de pe seria sasiului. Se face sablare oglinzi cu numarul de inmatriculare atunci cand proprietarul nu vrea sa vanda masina, caz in care numarul ar fi inlocuit cu altul nou. Numerele existente pe sasiu pot fi folosite in momentul in care masina urmeaza sa fie vanduta deoarece seria este cea care nu se schimba.

Inscriptionare oglinzi – ce tip de oglinzi pot suporta procesul de salbare?

Din pacate oglinzile confectionate din plastic nu pot sa fie sablate si atunci pentru sablare oglinzi sunt utilizate doar cele din sticla, ele fiind si singurele care suporta un astfel de proces.

Cat dureaza procesul de inscriptionare oglinzi

Procedeul de sablare oglinzi dureaza cel mult o ora pentru ca intreaga operatiune se face pe loc. Nu sunt demontate oglinzile si nici ornamentele de pe ele.

Daca vrei ca oglinzile tale sa tina hotii la distanta, atunci poti apela la sablare oglinzi si vei reusi cu siguranta sa stai mai linistit indiferent de locul in care iti lasi masina.

, , , , ,
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Meniu
WhatsApp chat
Suna acum