fbpx

Incarcare Freon

Tehnicienii de la Auto System cunosc complexitatea sistemului de racire, ei stiu ca este necesara foarte multa atentie si profesionalism. Auto System foloseste aparate si materiale de top pentru realizarea fiecarui serviciu. Tehnicienii sunt pregatiti temeinic pentru incarcarea freon a vehiculelor.

Inainte de a incarca cu freon sistemul de racire al masinii tale, noi evaluam starea instalatiei pe care masina dumneavoastra o detine. Pentru aceasta evaluare folosim aparate profesionale ce asigura o incarcare cu freon in conditii optime.

Incarcare cu freon Autosystem
Robinair_34788

Incarcarea instalatiei de climatizare cu feon se realizeaza in mai multe etape:
Prima etapa consta in atasarea aparatului de incarcare freon la sistemul de climatizare al masinii, ulterior aparatul se va adapta conform modelului masiniii. Aparatul va masura si identifica freonul preexistent si uleiul din sistemul de racire urmand ca apoi sa curete instalatia de aceste reziduri dar sa si videze instalatia de racire. Dupa acesti pasi masinaria va incepe incarcarea instalatiei cu freon (cantitatea poate varia de la o masina la alta, in functie de model si anul fabricarii). In timp ce masina este umpluta cu freon se va realiza si umplerea cu o cantitate necesara de ulei. Pentru prevenirea unor vitoare scurgeri se va folosi o substanta de contrast ce va indica la urmatorul control daca exista scurgeri. Substanta de contrast s e poate vedea cu un echipament special. Dupa terminarea acestori etape, tehnicienii vor evalua starea instalatiei masinii dumneavoastra pentru a functiona in parametrii normali.

Sistem de racire al unei masini nu creaza aer rece. Sistemul ia de fapt caldura si umezeala din aerul existent in masina ta lasand asfel un aer rece.

Freonul / refrigerantul se află în sistemul de climatizare. Compresorul a / c inițiază partea înaltă a sistemului unde este comprimat freonul / agentul frigorific este într-o stare de înaltă presiune provocând lichefierea acestuia. Călătorește prin liniile de înaltă presiune până la condensator. Condensatorul care este similar cu un calorifer mic, pune lichidul în contact cu aerul proaspăt în exteriorul vehiculului, care absoarbe căldura din lichid. Apoi se varsă în supapa de expansiune sau tubul prevazut cu un orificiu, unde este restricționat și devine gazos. In partea de joasă a sistemului a / c se realizeaza o presiune. Apoi se va scurge în uscătorul / acumulatorul receptor care conține un recipient pentru a îndepărta și colecta umezeala, apa și impuritățile nedorite. Freonul / agentul frigorific curat gazos se deplasează apoi prin tubul în evaporator (care este de obicei situat în zona bordului). Freonul / agentul frigorific în starea sa gazoasă este acum capabil să absoarbă căldura din aerul care trece prin aripioarele evaporatorului, lăsând în urmă aerul mai rece. Ventilatoarele aruncă acest aer uscat și mai rece în cabina mașinii. Refrigerantul se deplasează înapoi la compresor în furtunul de aspirație al sistemului de a / c pentru a fi comprimat înapoi la gazul de înaltă presiune și pentru a începe procesul din nou.

Meniu
WhatsApp chat
Suna acum